Z tucta Slovákov v hre o Gagarinov pohár už len trojica

12.03.2012 Celý región

Rusko 12. marca (TASR) - Už len trojica slovenských hokejistov z pôvodnej dvanástky, bude pokračovať v semifinále play off v ruskej KHL. V Západnej konferencii do neho zasiahnu Dominik Graňák (Dinamo Moskva) a s Atlantom Mytišči sa v ňom predstaví dvojica Richard Stehlík, Branko Radivojevič.

Sezóna sa už po štvrťfinálovej sérii skončila pre Marcela Hossu (Dinamo Riga), Jaroslava Obšuta, Petra Pohradského, Tomáša Slováka, Ladislava Nagyho (Dinamo Minsk), Rastislava Staňu, Tomáša Surového (CSKA Moskva) a vo Východnej konferencii pre brankára Chabarovska Jána Lašáka, ktorý však vinou zranenia chýbal už vo štvrťfinále proti Omsku (0:4 na zápasy) a pre Tomáša Slováka (Jugra-Chanty Mansijk).

Už teraz je isté, že titul neobháji Salavat Julajev Ufa, ktorý prehral 2:4 na zápasy s AK Bars Kazaň. Tá má naopak šancu rozšíriť svoju zbierku titulov z KHL na tri, keď prvé dva získala v roku 2009 a 2010. V semifinále play off o Gagarinov pohár sa v Západnej konferencie stretnú SKA Petrohrad s Atlantom Mytišči a Torpedo Nižnij Novgorod s Dinamom Moskva, vo Východnej Traktor Čeľabinsk - AK Bars Kazaň a Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk.

Semifinálové stretnutia začínajú 13. marca (Západ) respektíve 14. marca (Východ), v prípade sedemzápasovej série vyvrcholia súboje 25. respektíve 26. marca.
 

Vyberte región